De Schapenmelkerij
 

Kaas maken




Om kaas te maken is het essentieel dat de melk van perfecte kwaliteit is.


Een goede kaas begint dan ook bij gezonde dieren, gevarieerd voeder en optimale hygiëne in de melkstal.


Schapenmelk is rijker van samenstelling dan koemelk, wat de melk uitermate geschikt maakt voor het maken van kaas.


Zo bevat schapenmelk een hoger eiwitgehalte, meer calcium en ongeveer de helft meer vitamine A. Een gezond alternatief voor koemelk dus!

 
 

Op de boerderij wordt de vers gemolken schapenmelk verwerkt tot heerlijke zuivelproducten.


Er is onze vaste schapenkaas Brebis de Brakel, een erkend streekproduct van de Vlaamse Ardennen.








Een deel van de melk wordt ook verwerkt tot yoghurt in verschillende smaken: een ware delicatesse.


Ook schapenvlees kan je verkrijgen op bestelling bij ons.

 

Zuivel

Zelf leren kaas maken?




Volg onze starterscursus kaas maken.